jueves, 17 de diciembre de 2009

Nit al temple

No em deixa mai de sorprendre el Temple de l'or. A part de donar de menjar diàriament a vuitanta mil persones també ofereix allotjament gratuït per a aquells que ho necessiten. Més de dues mil persones dormen cada dia a les seves instal·lacions. A part, hi ha algunes habitacions reservades exclusivament per a visitants estrangers. Tan sols cal apuntar el nom en una llista per obtenir un llit durant un màxim de tres dies seguits.

Ahir vaig voler viure l'experiència de passar una nit al Temple. Fins gairebé mitjanit el moviment de gent va ser constant. Persones passejant al voltant del Temple, pregant, menjant o col·laborant en les tasques de neteja i cuina. A les deu del vespre fan una processó d'allò més solemne amb el llibre sagrat, que també ha de reposar durant la nit. A part, una cinquantena de sacerdots llegeixen dia i nit el llibre sagrat en cinquanta habitacions o capelles.

Ben d'hora al matí l'activitat torna a començar. A les set del matí, quan m'aixeco, els fidels ja porten estona pregant, banyant-se al llac sagrat o repartint esmorzars. Ja coneixeu el menú, oi?: llenties, arròs i pà. I què millor que això per començar el dia amb energia?

No hay comentarios:

Publicar un comentario