domingo, 27 de diciembre de 2009

Porcs

Aquesta és la època de fer la matança del porc en aquells pobles d'Espanya on encara perdura la tradició de fer-la d'una manera, diguem-ne, manual i artesana. És un esdeveniment entre interessant i macabre on s'apleguen familiars, veïns i coneguts, per contemplar la ganivetada mortal i participar en l'elaboració dels embotits.

A l'Índia també hi ha porcs però no matances ni embotits. Els porcs aquí són bastant diferents. No són rosats ni viuen en granjes sinó que són negres, peluts i la seva funció és fer d'escombriaires. Podríem dir que són els precursors de les nostres modernes plantes de tractament dels residus orgànics. Es passegen pels afores dels pobles i les ciutats, entre les escombraries, menjant tot allò que troben. Per fer-nos una idea, per als indis són com per a nosaltres les rates que viuen a les clavegueres de moltes ciutats europees. Evidentment, no se'ls mata ni se'ls menja i si a un indi li diguessim que nosaltres mengem la seva carn segurament posaria cara de fàstic. Però quina cara posariem nosaltres si algú ens convidés a tastar salsitxes de rata?

No hay comentarios:

Publicar un comentario